Sekce Technologie potravin
[Sekce]
[Fytotechnika]
[Zootechnika]
[Environmentální techniky]
[Biologie rostlin]
[Biologie živočichů]
[B]
[H]
[K]
[M]
[P]
[S]
[V]
Bajčan D., Melicháčová S., Tomáš J.
bajcan@atlas.sk
melichac@afnet.uniag.sk
jan.tomas@uniag.sk
The Influence of Mining Activity on the Quality of Plant Production in Hontiansky Region.
Vplyv banskej činnosti na kvalitu rastlinnej produkcie v Hontianskom regióne.
Hanuštiak P., Mikelová R., Křížková S., Adam V., Hodek P., Stiborová M., Beklová M., Zeman L., Trnková L., Kizek R.
zabak.pub@seznam.cz
kizek@sci.muni.cz
Study of an Electrochemical Behaviour of Flavonoids on a Surface of a Carbon Paste Electrode.
Studium flavonoidů pomocí elektrochemické detekce na uhlíkové pastové elektrodě.
Chňapek M., Gálová Z.
chnapek@afnet.uniag.sk
zdenka.galova@uniag.sk
Utilization of Protein Markers for Identification of Bread Wheat Cultivars.
Využitie bielkovinových markerov pri identifikácii genotypov pšenice letnej formy ozimnej.
Krejčířová L., Capouchová I.
krejcirova@af.czu.cz
capoucho@af.czu.cz
Effect of Protein Composition on Technological Quality of Wheat in Relation to Different Ways of Utilization.
Vliv skladby bílkovin na technologickou kvalitu pšenice s ohledem na různé směry využití.
Kvasničková B., Šroubková E.
xkvasni3@node.mendelu.cz
sroube@mendelu.cz
The Use of High Pressure Processing on Elimination of Microorganisms in Vegetable and Fruit Juices.
Využití vysokého tlaku pro likvidaci mikroorganismů u zeleninových a ovocných šťáv.
Melicháčová S., Vollmannová A.
melichac@afnet.uniag.sk
alena.vollmannova@uniag.sk
The Metalic Burden of the Soil with the Relation to the Total Polyphenols Content in Pseudocereal (Millet -
Panicum miliaceum
).
Vzťah metalickej záťaže pôdy k obsahu celkových polyfenolov vo vybranej pseudocereálii (proso -
Panicum miliaceum
).
Mlček J., Simeonovová J., Šustová K.
jirimlcek@quick.cz
simeon@mendelu.cz
sustova@mendelu.cz
Assesment of Basic Components of Pork and Beef Meat by FT NIR Spectroscopy.
Stanovení základních složek vepřového a hovězího masa pomocí FT NIR spektroskopie.
Petrlová J., Mikelová R., Adam V., Havel L., Kamer K. J., Kizek R.
jitap@centrum.cz
kizek@sci.muni.cz
A Determination of Avidin in Genetically Modified Plants by Voltammetric Techniques.
Stanovení avidinu v geneticky modifikovaných rostlinách pomocí voltametrických metod.
Sendrejová E., Urminská D.
sendrejo@afnet.uniag.sk
dana.urminska@uniag.sk
Proteolysis of Plant Proteins and Its Utilization in Food Industry.
Proteolýza rastlinných bielkovín a jej využitie v potravinárstve.
Šulc M., Lachman J.
sulc@af.czu.cz
lachman@af.czu.cz
Phenolics and Antioxidant Activity of Wines during the Winemaking Process.
Obsah polyfenolů a antioxidační aktivita vín v průběhu jejich výroby.
Šupálková V., Petřek J., Víteček J., Havel L., Petrlová J., Mikelová R., Adam V., Potěšil D., Babula P., Zehnálek J., Kizek R.
vevek@centrum.cz
kizek@sci.muni.cz
Easy, Rapid and Sensitive Determination of Salicylates in Foodstuffs Using Electroanalytical Techniques.
Jednoduchá, rychlá a senzitivní detekce salicylátů v potravinách pomocí elektroanalytických technik.
Vejražka K., Psota V., Ehrenbergerová J.
kvejrazka@click.cz
ehren@mendelu.cz
Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt.
Energie potřebná k mletí a kvalitativní parametry ječného sladu.
© racek&thomas&rio&grino&supik 2005