Sekce Technologie potravin

 [Sekce] [Fytotechnika] [Zootechnika] [Environmentální techniky] [Biologie rostlin] [Biologie živočichů]

 [B] [H] [K] [M] [P] [S] [V]
sipka Bajčan D., Melicháčová S., Tomáš J. bajcan@atlas.sk
melichac@afnet.uniag.sk
jan.tomas@uniag.sk
  The Influence of Mining Activity on the Quality of Plant Production in Hontiansky Region.
Vplyv banskej činnosti na kvalitu rastlinnej produkcie v Hontianskom regióne.
 
sipka Hanuštiak P., Mikelová R., Křížková S., Adam V., Hodek P., Stiborová M., Beklová M., Zeman L., Trnková L., Kizek R. zabak.pub@seznam.cz
kizek@sci.muni.cz
  Study of an Electrochemical Behaviour of Flavonoids on a Surface of a Carbon Paste Electrode.
Studium flavonoidů pomocí elektrochemické detekce na uhlíkové pastové elektrodě.
 
sipka Chňapek M., Gálová Z. chnapek@afnet.uniag.sk
zdenka.galova@uniag.sk
  Utilization of Protein Markers for Identification of Bread Wheat Cultivars.
Využitie bielkovinových markerov pri identifikácii genotypov pšenice letnej formy ozimnej.
 
sipka Krejčířová L., Capouchová I. krejcirova@af.czu.cz
capoucho@af.czu.cz
  Effect of Protein Composition on Technological Quality of Wheat in Relation to Different Ways of Utilization.
Vliv skladby bílkovin na technologickou kvalitu pšenice s ohledem na různé směry využití.
 
sipka Kvasničková B., Šroubková E. xkvasni3@node.mendelu.cz
sroube@mendelu.cz
  The Use of High Pressure Processing on Elimination of Microorganisms in Vegetable and Fruit Juices.
Využití vysokého tlaku pro likvidaci mikroorganismů u zeleninových a ovocných šťáv.
 
sipka Melicháčová S., Vollmannová A. melichac@afnet.uniag.sk
alena.vollmannova@uniag.sk
  The Metalic Burden of the Soil with the Relation to the Total Polyphenols Content in Pseudocereal (Millet - Panicum miliaceum).
Vzťah metalickej záťaže pôdy k obsahu celkových polyfenolov vo vybranej pseudocereálii (proso - Panicum miliaceum).
 
sipka Mlček J., Simeonovová J., Šustová K. jirimlcek@quick.cz
simeon@mendelu.cz
sustova@mendelu.cz
  Assesment of Basic Components of Pork and Beef Meat by FT NIR Spectroscopy.
Stanovení základních složek vepřového a hovězího masa pomocí FT NIR spektroskopie.
 
sipka Petrlová J., Mikelová R., Adam V., Havel L., Kamer K. J., Kizek R. jitap@centrum.cz
kizek@sci.muni.cz
  A Determination of Avidin in Genetically Modified Plants by Voltammetric Techniques.
Stanovení avidinu v geneticky modifikovaných rostlinách pomocí voltametrických metod.
 
sipka Sendrejová E., Urminská D. sendrejo@afnet.uniag.sk
dana.urminska@uniag.sk
  Proteolysis of Plant Proteins and Its Utilization in Food Industry.
Proteolýza rastlinných bielkovín a jej využitie v potravinárstve.
 
sipka Šulc M., Lachman J. sulc@af.czu.cz
lachman@af.czu.cz
  Phenolics and Antioxidant Activity of Wines during the Winemaking Process.
Obsah polyfenolů a antioxidační aktivita vín v průběhu jejich výroby.
 
sipka Šupálková V., Petřek J., Víteček J., Havel L., Petrlová J., Mikelová R., Adam V., Potěšil D., Babula P., Zehnálek J., Kizek R. vevek@centrum.cz
kizek@sci.muni.cz
  Easy, Rapid and Sensitive Determination of Salicylates in Foodstuffs Using Electroanalytical Techniques.
Jednoduchá, rychlá a senzitivní detekce salicylátů v potravinách pomocí elektroanalytických technik.
 
sipka Vejražka K., Psota V., Ehrenbergerová J. kvejrazka@click.cz
ehren@mendelu.cz
  Malt Milling Energy and Qualitative Parameters of Barley Malt.
Energie potřebná k mletí a kvalitativní parametry ječného sladu.